Голямата легенда на UFC Деметриъс Джонсън е новият шампион на ONE Championship

...
Голямата легенда на UFC Деметриъс Джонсън е новият шампион на ONE Championship
Коментари Харесай

Джонсън е шампион в ОNE след страхотен нокаут над Мораес

Голямата легенда на UFC Деметриъс Джонсън е новият първенец на ONE Championship в категория муха. 36-годишната легенда направи реванш с бразилеца Адриано Мораес в основната борба на събитието ONE on Prime Video, което се организира доскоро в Сингапур.

Джонсън търсеше възмездие над Мораес, който през април 2021 година го нокаутира. Адриано стана първият ММА войник, съумял да нокаутира Джонсън в славната му кариера в ММА. Този път обаче нещата се обърнаха.

Срещата сред Джонсън и Мораес беше много забавна и стигна до 4-тия рунд. В първите два рунда остана усещане, че Мораес водеше. Той успяваше да придвижи борбата на земята и да заеме доминантна позиция. Мораес вкарваше удари, само че и Джонсън не му оставаше задължен от легнало състояние.

Още след първия рунд Джонсън беше съумял да отвори огромна аркада над окото на Мораес след тежък лакът. Над едното око, Адриано имаше аркада, а другото стартира да се затваря. В третия рунд " Mighty Mouse " съумя да задържи борбата в стойка и да господства.

В четвъртия рунд Джонсън продължи да надиграва Мораес в стойка. В 4-тата минута на 4-тия рунд Джонсън нарани Мораес след дясно кроше. Адриано потегли да пада обратно, а Джонсън го последва и му вкара летящо коляно, с което го нокаутира тежко.

Така Джонсън завоюва купата в категория муха на азиатската ММА организация. Деметриъс записа 4-та победа от 5 борби под банера на ONE. В тези 5 борби той съумя да завоюва шампионата на ONE, а в този момент и купата в дивизията. След срещата стана ясно, че той печели и 50 000 $ бонус за нокаута.

mma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР